2012/18/EEC sayılı SEVESO III Direktifi, 26 Haziran 2012 tarihinde AB Bakanlar Konseyi’nde kabul edilmiştir. Yeni direktif 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir, ancak henüz ülkemizde uyumlaştırılmamıştır. “Tehlikeli Maddelerle İlgili Büyük Kaza Risklerinin Kontrolüne İlişkin Yönerge” 96/82/EC Sayılı SEVESO II Yönergesi ise 2015 yılında yürürlükten kaldırılmıştır.

Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi Ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelik, Avrupa Birliğinin 9/12/1996 tarihli ve 96/82/EC sayılı Konsey Direktifine yani SEVESO II Direktifine paralel olarak hazırlanmıştır. 30 Aralık 2013 tarih ve 28867 sayılı Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile CLP Direktifine (SEA Yönetmeliği) uygun olarak bildirim sistemi güncellenmiştir.
SEA yönetmeliğinin Seveso yönetmelğinde yayınlanması ile Seveso III'e geçilmiş mi oldu? Bilgi paylaşırsanız seviniriz Özlem hanım.
Dilek hanım SEA Yönetmeliği yani CLP Tüzğünün Yönetmeliğin ekinde yayınlanmış olması SEVESO III'e geçildiği anlamına gelmemektedir. SEVESO III Direktifinde uyum için çok daha fazla unsur bulunmaktadır. 2018 yılı içinde yönetmelikte değişiklik yaparak Bakanlıkların SEVESO III'ü yayınlaması ihtimali bulunmaktadır.